Εκπαιδευτική επίσκεψη σπουδαστών του Θεματικού ΔΙΕΚ Αιγάλεω στη Medical Systems

medicalsystems ekpaideftiki episkepsi diek aigaleo 1

Λίγες εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο φιλοξενήσαμε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας τους σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων από το Θεματικό ΔΙΕΚ Αιγάλεω. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής επίσκεψης που οργανώθηκε από τους εκπαιδευτές τους, ύστερα από πρότασή τους την οποία αποδεχθήκαμε με χαρά, γνωρίσαμε τους σπουδαστές, τους ξεναγήσαμε στους χώρους εργασίας και τους ενημερώσαμε για τις σπουδαιότερες πτυχές του επαγγέλματος. Η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και τις πραγματικές συνθήκες, όπως επίσης η επικοινωνία και η ενημέρωση των σπουδαστών από στελέχη του κλάδου και επαγγελματίες Μηχανικούς με πολυετή πείρα αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την επαγγελματική κατάρτισή τους.

Οι αυριανοί επαγγελματίες ενός σύγχρονου αντικειμένου με μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερη ανάπτυξη και σημαντική απορρόφηση στην αγορά εργασίας, αξιοποίησαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί μας και να εμπλουτίσουν τις σπουδαστικές εμπειρίες τους. Έκαναν ερωτήσεις, εξέφρασαν προβληματισμούς, έλυσαν απορίες και τελικά σχημάτισαν μια καλύτερη εικόνα για την αγορά και το περιβάλλον εργασίας στα οποία θα βρίσκονται και οι ίδιοι μετά από λίγο καιρό.

Από την πλευρά μας, η εμπειρία ήταν εξίσου σπουδαία, γιατί ήρθαμε σε επαφή με νέα άτομα που ετοιμάζονται να εισέλθουν στον επαγγελματικό στίβο και τα παρακινήσαμε να προχωρήσουν στους στόχους και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Νιώσαμε τις αγωνίες τους, αντιληφθήκαμε την θέλησή τους για μάθηση και εξέλιξη και εν τέλει εισπράξαμε την ικανοποίηση να γίνουμε μέρος της προετοιμασίας τους για το μέλλον τους στον χώρο των ιατρικών οργάνων και των διαγνωστικών συστημάτων.

medicalsystems ekpaideftiki episkepsi diek aigaleo 2

medicalsystems ekpaideftiki episkepsi diek aigaleo 3

medicalsystems ekpaideftiki episkepsi diek aigaleo 4

medicalsystems ekpaideftiki episkepsi diek aigaleo 5

medicalsystems ekpaideftiki episkepsi diek aigaleo 6

medicalsystems ekpaideftiki episkepsi diek aigaleo 7

Λίγα λόγια το Θεματικό ΔΙΕΚ Αιγάλεω και την ειδικότητα Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων

Το ΔΙΕΚ Αιγάλεω ιδρύθηκε το 1992 και το 2021 μετονομάστηκε σε Δημόσιο Θεματικό ΙΕΚ STEAM Αιγάλεω. Εξειδικεύεται στο STEAM – Science – Technology – Engineering – Arts – Mathematics (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά) και σε αυτό είναι διαθέσιμες οι πλέον σύγχρονες επαγγελματικές ειδικότητες με σημαντική συμμετοχή της τεχνολογίας στον πυρήνα τους. Μεταξύ αυτών είναι και η ειδικότητα Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων, ένα επάγγελμα που συνδέεται με το πεδίο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Οι απόφοιτοι εργάζονται στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και ασχολούνται μεταξύ άλλων με την εγκατάσταση, τον έλεγχο, την τεχνική υποστήριξη, την επισκευή και τη συντήρηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων, επιστημονικών οργάνων και διαγνωστικών μηχανημάτων.

Συνοψίζοντας, αυτή η εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών, λίγο πριν ξεκινήσει η εξεταστική του Ιουνίου, ήταν για εμάς μια ευχάριστη εμπειρία και μια ακόμα πιο αισιόδοξη ματιά σε όσα έρχονται. Πιστεύουμε πως και για εκείνους ήταν μια ουσιαστική προσέγγιση, που ανέδειξε τη σπουδαιότητα, την ευθύνη, αλλά και τη δημιουργικότητα, που ενσωματώνει το επάγγελμα του τεχνικού ιατρικών οργάνων. Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ό, τι ακολουθήσουν στη ζωή τους και στους εκπαιδευτές τους ευχόμαστε να συνεχίσουν με το ίδιο ειλικρινές ενδιαφέρον να προετοιμάζουν τους σπουδαστές για την πορεία τους σε έναν σύγχρονο και απαιτητικό κλάδο.