Τροχήλατα – φορητά ακτινοσκοπικά μηχανήματα: Πλεονεκτήματα και τεχνικά χαρακτηριστικά

Τα φορητά ακτινολογικά μηχανήματα είναι ακτινολογικά μηχανήματα με ενσωματωμένα τα επιμέρους στοιχεία, όπως είναι η γεννήτρια υψηλής συχνότητας (inverter), η ακτινολογική λυχνία, το collimator, κ.α. Έτσι, ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής των υψίσυχνων γεννητριών με την απόλυτη ευκολία χρήσης του οπουδήποτε.

Τα πλεονεκτήματα που έχει η χρήση φορητών ακτινολογικών μηχανημάτων

Τα φορητά ακτινολογικά μηχανήματα είναι χρήσιμα σε οποιαδήποτε εφαρμογή σε θαλάμους ασθενών και σε χειρουργεία, καθώς και σε νοσοκομειακούς χώρους, όπως στις Μ.Ε.Θ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας), στα Τ.Ε.Π (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών), σε κλινικές νοσοκομείων όπως η ορθοπεδική και η παιδιατρική κ.α. Τα φορητά ακτινολογικά μηχανήματα είναι το ίδιο χρήσιμα και σε εξωνοσοκομειακά περιβάλλοντα. Για παράδειγμα είναι ιδανικά για για κατ ’οίκον ακτινογραφίες, για ακτινογραφίες μέσα σε ασθενοφόρα, για κινητές μονάδες, αλλά και για να εξοπλίσουν αγροτικά ιατρεία και μικρά κέντρα υγείας.

Το φορητό ακτινολογικό μηχάνημα ανταποκρίνεται στις πιο έντονες απαιτήσεις, συνδυάζοντας την μέγιστη παραγωγικότητα και αποδοτικότητα με ιδιαίτερη ευκολία χειρισμών από το χρήστη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά των φορητών ακτινολογικών μηχανημάτων

Ένα φορητό ακτινολογικό μηχάνημα διαθέτει την πλέον σύγχρονη υψίσυχνη γεννήτρια, η οποία επιτρέπει την εκπομπή υψηλής έντασης και ποιότητας ακτινοβολίας, με ηλεκτρική παροχή από οποιαδήποτε κοινή πρίζα και σε συνδυασμό με την απόλυτη ευελιξία και ευκολία τοποθέτησης του ασθενούς απαντά στις ανάγκες όλων  των τμημάτων του Νοσοκομείου.

Η εξαιρετικά εργονομική οθόνη αφής του πίνακα ελέγχου προσφέρει εξαιρετική εποπτεία όλων των παραμέτρων και των πιθανών ρυθμίσεων.

Η μεταφορά της μονάδας είναι εξαιρετικά εύκολη, καθώς το μηχάνημα συνοδεύεται συνήθως από ειδικό βαλιτσάκι μεταφοράς και προστασίας από χτυπήματα και άλλους κινδύνους.

Επίσης, για την σωστή τοποθέτηση και δυνατότητα ρύθμισης ύψους κατά τη διάρκεια της ακτινοβόλησης, παρέχεται ειδική τροχήλατη βάση mobile Stand του οποίου το ασυνήθιστο σχέδιο, καθώς και οι δυνατότητες χειρισμού επιτρέπουν την εύκολη τοποθέτηση κάτω από κάθε κρεβάτι ασθενή με ακριβείς κινήσεις.