Οδοντιατρική Ημερίδα για την ψηφιακή απεικόνιση και τη 3D τεχνολογία

οδοντιατρική ημερίδα στην Πρέβεζα με χορηγό την Medical Systems και την Carestream Dental

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας διοργανώνει οδοντιατρική ημερίδα με θέμα “Ψηφιακή Απεικόνιση και 3D τεχνολογία στη σύγχρονη οδοντιατρική πράξη” το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, με την ευγενική χορηγία της Medical Systems Ι.Κρητικός – Σ.Ρωμανιάς Ε.Π.Ε και της Carestream Dental.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Margarona Royal Hotel στην Πρέβεζα, με ώρα έναρξης στις 9:00 π.μ.

Update: Διαβάστε εδώ για την εκπαιδευτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα και δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από εκείνη την ημέρα.

οδοντιατρική ημερίδα στην Πρέβεζα με χορηγό την Medical Systems και την Carestream Dental

Ομιλητές στην Ημερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας

Dr.Βαϊτσίδης Ζήσης Κ.
Στρατιωτικός Χειρουργός Οδοντίατρος
Ειδικευθείς στην Οδοντοφατνιακή Χειρουργική, Ακτινολογία ΑΠΘ

Dr. Τσομπανίδης Γεώργιος, DDS, MSc
Χειρουργός Οδοντίατρος – Ενδοδοντολόγος
Επιμελητής Οδοντιατρικού Τομέα 424 ΓΣΝΕ

Dr. Αγγελόπουλος Χρήστος
Oral and Maxillofacial Radiologist

Dr. Milazzo Mario
Dental Sales Manager &
Dental Medical Manager Italy

Βιογραφικά Ομιλητών

O κ.Βαϊτσίδης Ζήσης γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη. Εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002 από την οποία και αποφοίτησε το 2007 με βαθμό «Λίαν καλώς». Το 2008 – 2009 εργάστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και στην Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού, όπου και μετεκπαιδεύτηκε με 9μηνη παραμονή στην Γναθοπροσωπική Χειρουργική. Από το 2009 έως το 2011 εργάστηκε ως Οδοντίατρος στο 412 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Το 2011 για 5 μήνες συμμετείχε στην διεθνή αποστολή της ISAF στο Αφγανιστάν ως εκπαιδευτής. Στο τέλος του 2011 έως το 2014 υπηρέτησε στο Στρατιωτικό Οδοντιατρείο Φρουράς Θεσσαλονίκης. Από το 2014 έως 2017 συμμετείχε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης της Οδοντοφαντιακής Χειρουργικής, Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας Στόματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκτοτε εργάζεται ως επιμελητής στο Οδοντιατρείο Φρουράς Θεσσαλονίκης 424 και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος: European Academy Dento maxillofacial Radiology EADMRF – American Academy of Oral and Maxillofacial Radiology AAOMR. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει διαλέξεις εργασίες και συμμετοχές τόσο σε συνέδρια στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο κ. Τσομπανίδης Γεώργιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973 και αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του  Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσ/νίκης (ΑΠΘ) και τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 1997. Μετεκπαιδεύτηκε επί 6μηνο στην οδοντοφατνιακή χειρουργική στη Γναθοχειρουργική κλινική του 401 ΓΣΝΑ στην Αθήνα. Από το 1997 έως το 2007 εργάσθηκε ως γενικός οδοντίατρος με έμφαση στην ενδοδοντία και στην αποκαταστατική οδοντιατρική. Το 2010 ολοκλήρωσε με βαθμό «Άριστα» το τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης (2007-2010) στην Ενδοδοντολογία στην Οδοντιατρική Σχολή ΑΠΘ. Υπηρετεί με το βαθμό του Αρχίατρου ως Επιμελητής Ενδοδοντολόγος στο 424 ΓΣΝΕ και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο με αποκλειστική άσκηση Ενδοδοντίας στη Θεσσαλονίκη. Έχει εκλεγεί: Τακτικό μέλος της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας – Specialist Member της American Association of Endodontists – Certified Member της European Society of Endodontology – Τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις, διαλέξεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνεχείς συμμετοχές σε Ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Διατελεί υποψήφιος διδάκτορας Ενδοδοντολογίας της Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ. Του έχουν απονεμηθεί δύο «Εύφημοι μνείες» για τις υπηρεσίες του στο Υγειονομικό Σώμα του Στρατού Ξηράς. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο κ. Χρίστος Αγγελόπουλος είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύτηκε επί τριετία στην Γναθοπροσωπική Ακτινοδιαγνωστική στο Πανεπιστήμιο του Missouri στο Kansas City, όπου και απέκτησε και τον τίτλο του Masters of Science. Ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στο εργαστήριο της Χειρουργικής και Εμφυτευματολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, με αντικείμενο την Υπολογιστική Τομογραφία Κωνικής Δέσμης. Είναι διπλωματούχος του Αμερικανικού Συμβουλίου Γναθοπροσωπικής Ακτινοδιαγνωστικής και fellow του Διεθνούς Κολλεγίου Εμφυτευματολόγων. Ο κ. Αγγελόπουλος υπηρέτησε ως ΔΕΠ στο University of Missouri – Kansas City (Επίκουρος Καθηγητής) και στο Columbia University (Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας-Ακτινοδιαγνωστικής της Οδοντιατρικής Σχολής). Τώρα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Εργαστήριο της Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας του Τμήματος Οδοντιατρικής του Α.Π.Θ., με αντικείμενο στην Γναθοπροσωπική Ακτινολογία/Ακτινοδιαγνωστική. Ο κ. Αγγελόπουλος υπηρέτησε για 8 χρόνια στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας και ολοκλήρωσε την θητεία του ως πρόεδρος της Ακαδημίας το 2015. Τέλος, υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Εκδότης του περιοδικού “Oral Medicine, Oral Surgery, Oral Pathology, Oral Radiology, and Endodontics” (2010-2016). Έχει δημοσιεύσει πλέον των 40 επιστημονικών εργασιών κι έχει παρουσιάσει πολλές επιστημονικές ομιλίες σε συνέδρια, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό για διάφορα ακτινολογικά θέματα.

Dr. Milazzo Mario had his degree in Biology in University of Catania (1989). He worked for
almost twenty years with 3MDENTAL (1984-2001) and many other Italian and international dental companies (2001-2005). He has followed the evolution of dental digital radiology since 1995, working first with TROPHY and then with KODAK DENTAL. The great knowledge of radiology equipment and CAD–CAM in the Italian market has led him to be a Key account manager and responsible for Italy for hospitals and radiologists. Today he is also a trainer and a sales area manager for South Italy, Albany, Greece, Cyprus and Malta for CARESTREAM DENTAL.

Το πρόγραμμα στην οδοντιατρική ημερίδα της Πρέβεζας διαμορφώνεται ως εξής

Πρόγραμμα οδοντιατρικής ημερίδας

Μετά το πέρας της ημερίδας η εταιρεία Medical Systems Ι.Κρητικός – Σ.Ρωμανιάς Ε.Π.Ε. και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας θα παραθέσουν γεύμα σε παρακείμενο εστιατόριο για τους συμμετέχοντες ιατρούς, ενώ θα κληρωθεί και μία ενδοστοματική κάμερα CS1200 της Carestream Dental, ευγενική προσφορά της Medical Systems, η οποία είναι επίσημος αντιπρόσωπος των προϊόντων της Carestream Dental και πιστοποιημένος πάροχος υπηρεσιών συντήρησης ακτινοδιαγνωστικών μηχανημάτων και εξαρτημάτων.

Update: Διαβάστε εδώ για την εκπαιδευτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα και δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από εκείνη την ημέρα.